Kijktip | Levenslied

Op het witte doek is Cees Geel een vaste klant, op televisie is de Simon-acteur een zeldzamer verschijning. Voor de NCRVserie Levenslied maakt hij een uitzondering.

Wat voor rol speel je in Levenslied?

"Thomas is een vrije jongen. Als mensen iets willen, komt hij ermee op de proppen. De locatie waar het koor uit de serie zingt, is ook van hem. Hij heeft daar een barretje in gebouwd. Zingen kan Thomas niet; hij doet gewoon mee voor de gezelligheid. Hij is niet zo hard als hij eruitziet. Hij voelt zich heel verantwoordelijk voor zijn ouders en lijkt heel erg op zijn vader. Maar zijn ouders communiceren niet met elkaar en de relatie tussen Thomas en zijn vader zit ook op slot. De spanning loopt steeds verder op en bereikt tegen het eind van de serie een hoogtepunt."

Waarom wilde je graag in deze serie spelen?

"Vooral omdat het een heel leuke rol is, die ook een beroep doet op mijn emotionele kanten. Gek genoeg speel ik in films meestal toch de grote, stoere en sterke man."

Hoe komt dat, denk je?

"Ik kan ook heel veel andere dingen spelen, maar mensen willen me nu eenmaal zien als die grote, stoere jongen. Ze denken heel erg in clichés: de blonde held en de donkere schurk. Het is niet anders."

Vind je dat vervelend?

"Ik kan me net zo goed druk maken over het feit dat het vandaag geen 25 graden is. Maar natuurlijk vind ik het leuk dat ik eens een andere kant van mezelf kan laten zien. Ik zorg er ook wel voor dat ik zo’n kans optimaal
benut."

Had je invloed op je rol?

"Ja. De schrijvers en regisseur weten dat ik niet alleen maar grapjes maak voor de lol. Juist niet. Die zijn voor na de opnamen en aan de bar. Als ik grapjes maak op de set, zijn ze vaak vanuit het personage. Humor is een middel om spanning op te lossen; zo probeer ik het ook te gebruiken. volgens mij zijn er een paar scènes waarin dat heel goed gelukt is."

Wat was je leukste scène?

"Ik heb een paar heel leuke scènes gehad met Piet Römer, die mijn vader speelt. Het is hard tegen hard tussen onze personages, de mensen op de set schrokken ervan. En dan gooit Piet er nog een schepje bovenop, terwijl die rare moeder de boel weer probeert te sussen.Heel aandoenlijk."

Reageren