Kijktip | Reporter: Creditcardfraude

Fishing en skimming: een paar jaar geleden had nog niemand van deze vormen van criminaliteit gehoord, nu bezorgen ze banken hoofdbrekens.

Pinpassen worden de laatste tijd massaal geskimd door criminelen. Vorig jaar bedroeg de schade al 38 miljoen euro en werden de rekeningen van tienduizenden Nederlanders geplunderd.

Doelwit
Reporter onderzoekt hoe ons land het belangrijkste doelwit voor Oost-Europese skimmers is geworden en geeft antwoord op de vraag waarom de banken hebben zitten slapen en het zover hebben laten komen. Slachtoffers, deskundigen, politie en banken komen aan het woord over deze snel groeiende vorm van fraude. Politie en justitie geven inzicht in de werkwijze van de skimmers en de manier waarop ze worden opgespoord.

Roemeense bende
Bij Albert Heijn in Badhoevedorp werd onlangs bijna 2 miljoen euro buit gemaakt door skimmers. Bij Shell-tankstations werden in de eerste helft van het jaar al 1500 klanten de dupe. Reporter doet verslag van een rechtszaak tegen een Roemeense bende, die in Oost-Nederland tientallen Rabobank geldautomaten skimde.

Reageren