Kijktip | Stinkend, beroemd en dakloos

Leven op straat; bedelen om geld of eten; de hele dag bezig zijn om een slaapplek te vinden voor de nacht: topmodel Kim Feenstra had vast nooit gedacht dat ze dat nog eens zou meemaken.

Samen met acteur Chris Tates, presentator en acteur Tim Haars en bokskampioene Esther Schouten ging Kim het avontuur aan in KRO’s Stinkend, beroemd en dakloos. Begin november twitterde Kim: "Vandaag begin ik aan een nieuwe uitdaging. Het wordt koud, nat en eenzaam zonder geld of telefoon."

Waarom wilde je meedoen?

"Het leek me een te gekke ervaring en ik wilde wel eens zien hoe het is om echt dakloos te zijn."

En?

"Dit was absoluut een ervaring om nooit te vergeten. Een van de mooiste en belangrijkste in mijn leven. Ik heb zeven dagen en zes nachten doorgebracht als dakloze. De eerste twee dagen was ik alleen en de derde en vierde dag had ik een heel lieve buddy, Jaap. Ik kijk erop terug met een lach en een traan."

Wat waren de reacties van de mensen in je omgeving?

"Ze vonden het te gek en hadden respect voor het feit dat ik dat ging doen. Leven op straat is natuurlijk totaal anders dan wat ik zelf gewend ben."

Wat was het dieptepunt?

"Dat was toch wel het moment dat ik moest slapen in een kraakpand. Ik lag naast de uitwerpselen van mensen in een kamer naast me."

Hoogtepunt?
"Eigenlijk was er voor mij in deze dagen en nachten niet echt één hoogtepunt. Ik heb zo veel mooie dingen meegemaakt, dat ik niet kan kiezen."

Zou je het nog een keer doen?

"Nu weet ik waar ik naartoe moet gaan en waar niet. Ja dus!"

Waar ben je momenteel mee bezig?

"Voor mijn modellenwerk ben ik nu in Zuid-Afrika en natuurlijk houd mijn mannetje (dj Michael Mendoza, met wie Kim in de zomer trouwde) me bezig!"

Meer over:

Reageren