Kijktip | Vrijdag | Kanniewaarzijn

In Kanniewaarzijn krijgen falende overheden, instanties en bedrijven onderuit de zak. Astrid Joosten presenteert het nieuwe satirische Vara-programma, waarin de tijden van Hoe Bestaat Het! en Ook Dat Nog! herleven.

Zij verzon ook de titel die duidelijk maakt dat de oh's en ah's van verbazing en ongenoegen in de zaal niet van de lucht zullen zijn. Over de sketches ontfermt zich een panel van cabaretiers, onder wie Plien van Bennekom, Mike Boddé, Annick Boer en Arthur Japin.

Weggegooid geld

Geheel spontaan zal hun act niet zijn, want vier schrijvers bedenken de teksten en Jiskefeticoon Kees Prins heeft de spelregie in handen. Astrid neemt de rubriek 'Weggegooid geld' uit haar programma Alles Draait Om Geld mee naar Kanniewaarzijn.

Absurditeit

"Wij brengen de absurditeit van een verhaal in beeld”, zegt de inmiddels 53-jarige gastvrouw, die Twee Voor Twaalf er ook in 2011 bij blijft doen. "Kijkers kunnen in eerste instantie lachen om de hilarische voorstellingen, maar uiteindelijk moet iedereen het erover eens zijn dat het niet waar kan zijn en dat er dus iets moet veranderen."

Consumentenleed

Behalve het consumentenleed moet ook het nieuws eraan geloven: het panel plaatst komische kanttekeningen bij actuele gebeurtenissen. Daardoor zijn er volgens Astrid Joosten ook 'lichte trekjes' van de roemruchte Vara-show Zo Is Het Toevallig Ook Nog Eens Een Keer in Kanniewaarzijn te bespeuren. "Maar dan in een jasje uit 2011."

Meer over:

Reageren