Last van overhangende takken in De Rijdende Rechter, Wordt Vervolgd

In Dalfsen wonen drie buurmannen met onenigheid over overhangende takken. Jetske gaat bij hen langs om te zien hoe het met hen gaat nadat meester Reid een uitspraak deed over hun zaak. Ook polst ze de sfeer in Harderwijk.
Presentator Jetske van den Elsen wil weten hoe het gaat met de mensen nadat meester John Reid in De rijdende rechter een uitspraak deed over hun zaak. Daarom gaat ze in deze aflevering van De rijdende rechter, wordt vervolgd eerst naar Dalfsen. Daar wonen meneer De Boer en zijn buurmannen Esselink en Borger. De drie mannen hebben een discussie over overhangende takken van een laurierhaag en van een paar eiken. Over smaak valt niet te twisten en dat maakt het des te lastiger dat de drie heren ook een meningsverschil hebben over wat nou een mooie tuin is. Daarna reist Jetske door naar de familie Juffer en de familie Van de Brug in Harderwijk. Deze twee families wonen al jaren naast elkaar. Maar sinds een tijdje spelen er allerlei kwesties.

Verstoord contact

De rijdende recher, wordt vervolgd bestaat sinds 2013 en is een spin-off van het populaire programma De rijdende rechter waarin mensen en organisaties hun onderlinge geschil aan meester John Reid kunnen voorleggen. Hij doet dan een bindende uitspraak. Maar het feit dat er juridische duidelijkheid is, wil niet altijd zeggen dat ook het verstoorde contact tussen de partijen is opgelost. Presentator Jetske van den Elsen: "Vaak zit er een diepe, emotionele laag onder die conflicten. Een burenruzie is een geleidelijk proces van maanden, zo niet jaren. De uitspraak neemt niet altijd dat oud zeer weg."

Meer over:

Reageren