Michael Bublé in concert

Vanavond wordt de kijker van Nederland 1 getrakteerd op een concert van showman Michael Bublé, bekend van hits als Everything en Home, covers van bekende artiesten en befaamd om zijn scherpe humor en stage presence.

Hij ziet er zo jongensachtig uit, maar toch wordt-ie dit jaar alweer 35. De muziek waarmee de Canadees Michael Bublé bekend werd, past beter bij een paar generaties eerder.

Met zijn eigenzinnige mix van Amerikaanse 'traditionals', soul- en jazz-klassiekers en eigen nummers heeft hij al zo'n 25 miljoen albums verkocht. Ook aan jonge mensen.

Talent
Aan de basis van het succes staat Michaels opa, die hem in contact bracht met de muziek van legendes als Ella Fitzgerald en Frank Sinatra. Hij schreef zijn kleinzoon in voor allerlei talentenjachten, die de jongen prompt won. Tot de organisatoren ontdekten dat Michael nog veel te jong was...

Maar het kwam allemaal goed: vanavond laat hij zien wat hij waard is in de registratie van een van zijn beste shows ooit, in Madison Square Garden in New York.

Hoogtepunten zijn de klassieker Me and Mrs. Jones, Leonard Cohens I’m Your Man en zijn eigen hit Everything. De camera komt ook achter de schermen, bij de voorbereidingen en bij Michaels bezoek aan de legendarische Blue Note Club.

Reageren