Oh gruwel, het is Halloween... (oa. Texas chainsaw massacre)

Het is de avond voor Allerheiligen. De avond waarvan de Kelten dachten dat alle doden van dat jaar terug zouden komen om een nieuw lichaam te zoeken. Om boze geesten weg te jagen deden de Kelten maskers op.

Tegenwoordig is Halloween vooral een feest voor kinderen in de Verenigde Staten en Canada. Ze verkleden zich en gaan langs de deuren voor snoep.

Halloween is ook een dankbaar onderwerp voor horrorfilms. Een stel tieners laten afslachten door een gemaskerde moordenaar is een garantie voor succes. Vanavond staan er maar liefst drie op het programma:

Halloween (1978)
Er zijn talloze Halloween-films gemaakt, maar dit is de enige echte klassieker waar de uit een inrichting ontsnapte moordenaar Michael Myers op 31 oktober huis houdt onder de plaatselijke tienerpopulatie. Geregisseerd door 'master of horror' John Carpenter en met een hele jonge Jamie Lee Curtis.

Halloween (2007)
Een remake waarin Michael Myers wederom uit een inrichting ontsnapt om dood en verderf te zaaien. Helaas is nieuwer niet altijd beter. Schakel dus met een rustig gemoed om 23.30 over naar BNN voor de originele versie.

Texas Chainsaw Massacre (1974)
Lowbudget cultklassieker over een groep tieners die vervelend aan hun einde komt door een paar rare hilbillies in bezit van een kettingzaag.

Lowbudget-cultklassieker over een groep tieners die naar aan hun einde komt door een paar rare hilbillies in bezit van een kettingzaag. Zorgde voor een schok vanwege de nooit eerder vertoonde gruwelijke horrorscènes. De overlevering verhaalt over kotsende en flauwvallende bioscoopgangers.

Reageren