Pinkpop 2010

Pink mag alleen al door haar naam niet ontbreken op Pinkpop. Ze schitterde tot nu toe door afwezigheid in Landgraaf, maar vandaag is ze erbij op de 3FM Stage.

Pink (30), geboren als Alecia Beth Moore, heeft allang geen roze haar meer. Ook het r&b-repertoire uit het begin is verdwenen. Op haar tweede album Missundaztood begon ze te rocken en daar is ze niet meer mee gestopt. Ze scoorde hits met Get The Party Started, Just Like A Pill en Don’t Leave Me.

Op de laatste Pinkpop-dag spelen verder onder meer Gogol Bordello (aanstekelijke zigeunerpunk), Yeasayer (psychedelische indierock), Mika (onweerstaanbare meezingpop), Slash (gitaargod) en Wolfmother (Australische hardrock).

Bak kabaal
The Prodigy sluit het festival af. De Britse danceveteranen bewezen vorig jaar op Lowlands en in de Heineken Music Hall dat ze nog een behoorlijke bak kabaal kunnen maken. Ze hebben gezworen op Pinkpop even hard te knallen als in hun gloriedagen van Firestarter en Smack My Bitch Up. Onder enig voorbehoud, in verband met de rechten, zijn gedeeltes van deze optredens te zien in de late Pinkpopuitzending van de NPS, Vara en VPRO.

Reageren