Thom is van alle markten thuis

Hij werd voor drie theateropleidingen afgewezen en toch schopte Thom Hoffman het tot een van Neerlands succesvolste acteurs. Sinds zijn debuut in de film Luger (1981) van jeugdvriend Theo van Gogh speelde Hoffman in meer dan zestig films en televisieseries, waaronder De Vierde Man, Het wassende water, Zoeken naar Eileen, De Avonden (waarvoor hij een Gouden Kalf kreeg), In naam der koningin en Zwartboek.

Verder stond hij in het theater (o.a. in de musical My Fair Lady), is hij professioneel fotograaf én gaf hij de afgelopen maanden master classes aan de Universiteit van Tilburg over het Nederlands-Indië ten tijde van Multatuli.

Druk, druk, druk
Ook komend seizoen zit de 52-jarige acteur bepaald niet stil. Zo neemt hij plaats in het panel van Op zoek naar Mary Poppins, staat hij in de musical Chicago en werkt hij aan de opnames van een nieuwe reeks van De co-assistent. Tot die tijd is hij te zien in de herhalingen van Russen. Leuk detail: tijdens de opnames leerde Hoffman zijn huidige echtgenote Giam Kwee (Liu Cha in de serie) kennen.

Reageren