Ashes to ashes

Ondanks het succes van Life on Mars in Engeland, vonden de makers het na twee seizoenen eigenlijk wel genoeg. De verhaallijn had zijn logische eind bereikt en ook de hoofdrolspeler John Simm (hij speelde Sam Tyler) vond het mooi geweest.

Maar, de BBC wilde een vervolgserie rond de populaire, politiek incorrecte medehoofdrolspeler Gene Hunt (Philip Glenister) en dat leverde uiteindelijk deze spin-off Ashes to ashes op.

Coma
Het verhaal is in de kern hetzelfde opgezet: Sam Tyler raakte in Life on Mars in coma en werd na zijn ongeluk wakker in het Manchester van 1973, waar hij politiecollega Gene Hunt leerde kennen.

Tijdreizen
In Ashes to ashes (inderdaad, naar het lied van David Bowie) draait het in eerste instantie om profiler Alex Drake van de Londense politie, die in 2008 gefascineerd raakt door de zelfmoord van haar collega Sam Tyler uit Manchester, nadat die uit zijn coma ontwaakte. Dan wordt Alex bij een gijzeling zelf door het hoofd geschoten en ontwaakt ze in 1981 (!), alwaar ze snel kennis maakt met de horkerige Gene Hunt.

Reageren