De Passievrucht

Ze is nog maar net begonnen, maar nu al kunnen we stellen dat Carice van Houten (31) de succesvolste actrice is die Nederland ooit heeft voortgebracht. We moeten alleen nog even geduld hebben om de resultaten van al haar Hollywood-inspanningen te zien.

De laatste bioscoopfilm waarin Carice te bewonderen was, is Alles is Liefde Рen die dateert alweer van anderhalf jaar geleden. Hoog tijd dus voor meer. Het wachten is bijna voorbij, want op 23 oktober gaat Body of Lies in premi̬re, een actiefilm waarin Carice de ex-vrouw speelt van Leonardo DiCaprio, die als CIA-medewerker een terrorist in Libanon moet opsporen. Behalve Carice en Leo speelt ook Russell Crowe een hoofdrol. Op papier dus een geheide hit.

Valkyrie
In februari 2009 komt dan eindelijk het veelbesproken Valkyrie in de bioscoop, met Carice en Tom Cruise. De oorlogsfilm werd al twee keer uitgesteld, omdat de filmmaatschappij even niet meer wist hoe ze de rare Scientology-liefhebber Tom Cruise in de markt moeten zetten. Nu lijken ze er gelukkig eindelijk uit te zijn.

Moordzuchtig meisjes
Verder heeft Carice nog de horrorfilm Dorothy Mills gemaakt, haar eerste Engelstalige hoofdrol, waarin ze een politiepsychologe speelt die een vijftienjarig, moordzuchtig, schizofreen meisje moet behandelen. En dan is het nog niet gedaan met de projecten van de Nederlandse.

Vrouw van Jude
In Repossession Mambo, die in 2009 in de bioscoop gaat draaien, speelt ze de vrouw van Jude Law, die te maken krijgt met illegale donorhandel. Daarna volgen nog een rol in de biografie van componist Antonio Vivaldi en Smoke & Ochre over de Zuid-Afrikaanse dichteres/schrijfster Ingrid Jonkers. Daarin treedt Carice voor het eerst sinds Zwartboek weer samen aan met haar Duitse liefje Sebastian Koch.

Reageren