Jane Lynch eindelijk aan de top

Ze acteert al een decennia lang maar niemand kende haar naam. Nu is dat wel anders, Jane Lynch heeft het gemaakt in Hollywood.

Sinds 1988 werkt ze volop in de film-en televisiewereld, maar speelde altijd bijrollen. Sinds Glee staat ze op vijftig jarige leeftijd zelf in de spotlights.

Moedeloos
"Ik heb me altijd succesvol gevoeld, ook al wist niemand wie ik was. Ik werd er weleens moedeloos van, al heb ik altijd kunnen rondkomen. Ik verdiende niet veel, maar zolang ik kon acteren was ik gelukkig."

De actrice zat niet stil. Ze was in meer dan 55 series te zien, waaronder: The L word, Two and a half men, CSI Las Vegas, Arrested development, Monk, NYPD Blue, Criminal minds, Boston legal, Dawson’s creek en Gilmore girls.

Nominatie Golden Globe
In Glee speelt Lynch de agressieve cheerleadercoach Sue Sylvester. Jane werd in 2010 genomineerd voor een Golden Globe voor deze bijrol in de komedieserie Glee.

Fox
Dankzij het succes krijgt ze nu ook presenteerklussen aangeboden. Zo zal ze bij de Amerikaanse zender Fox de TV's Funniest Holiday Moments presenteren. Een terugblik van de leukste TV-momenten.

Televizier 46
Jane Lynch is te bewonderen op de cover van Televizier 46. In het blad kunt u een uitgebreid interview vinden met deze Glee-ster. Nummer 46 ligt vanaf dinsdag 9 november bij abonnees op de mat en in de winkels op de schappen.

TVZ 46 Glee

Meer over:

Reageren