Net 5 komt met nieuwe modellenwedstrijd

Net 5 heeft de modellen ook ontdekt. Eind mei komt de zender met de modellenwedstrijd Model in 1 dag. En Robine van der Meer is jurylid!

Net 5, toch de vrouwenzender van Nederland, heeft wel eens een realityserie over modellen uitgezonden (zoals The agency). Maar een echte modellenwedstrijd hadden ze nog niet. Tot dit voorjaar! Op 28 mei begint Model in 1 dag, waarbij twee talentscouts een model zoeken, vinden en opleiden binnen een dag. Een deskundige jury, onder wie actrice/model Robine van der Meer, velt een oordeel.

Modellen scouten
In Model in 1 dag krijgen twee scouts, fotograaf en modellenscout Otto van den Toorn en Lutske Veenstra, een dag de tijd om een meisje te vinden dat een model kan zijn. Ze toveren het meisje om tot een echt mannequin door middel van goede visagie en styling, waarna ze wordt gefotografeerd.

Make-uptips
Otto en Lutske werken overigens niet samen. Ze strijden ieder met een visagist en stylist om de roem. Want aan het einde van de dag moeten ze foto's inleveren van hun model in drie verschillende outfits. Het leuke is dat ze ondertussen uitleggen waarom ze kiezen voor bepaalde make-up of kleding, zodat jij er ook nog iets van kunt opsteken.

Juryvoorzitter Robine
De deskundige jury buigt zich vervolges over het portfolio van de twee modellen. Naast juryvoorzitter Robine van der Meer, die ooit Meike Griffioen in GTST speelde, bestaat die uit Svenno Koemans, directeur van Ulla Models, en Nicole Severijns van homeshopping-organisatie Otto.

Grote finale
Waarom deze jury? Het meisje dat een aflevering wint, gaat door naar de grote finale op woensdag 16 juli. Aan het einde van deze reeks Model in 1 dag strijden de zeven finalisten tegen elkaar om een contract bij Ulla Models. De winnares wordt ook nog het nieuwe gezicht van Otto in Nederland (Sylvie Meis was afgelopen seizoenen het gezicht in Duitsland).

Reageren