Pink Ribbon Award Gala

De maand van de borstkanker werd op 29 september ingeluid met het Pink Ribbon Award Gala, waarvan vanavond een registratie wordt uitgezonden.

Amateur-fotografen en professionals stuurden hun mooiste foto binnen het thema borstkanker in. Het winnende portret werd afgelopen maandag beloond met de Pink Ribbon Award, uit handen van niemand minder dan Elizabeth Hurley. Musicalster Chantal Janzen mocht de avond aan elkaar praten en Televizier sprak met Chantal:

Jonge slachtoffers
''Vaak wordt dit soort dingen door wat oudere mensen gepresenteerd, maar het is ook heel belangrijk om onder de aandacht te brengen dat je ook borstkanker kunt krijgen op je 29e'', vertelt de zwangere presentatrice, die overigens zelf nog nooit in aanraking is gekomen met de ziekte.

Leven vieren
''Iedereen moet er wel een beetje voor oppassen.'' Toch is dat niet de boodschap van de show. ''Het belangrijkste is dat we meer het leven gaan vieren dan dat we het nadrukkelijk gaan hebben over hoe erg het is om borstkanker te hebben. We laten hele mooie portretten zien van vrouwen. Sommige foto's zijn heel heftig, andere foto's zijn alleen maar mooi en ontroerend.''

Muziek
Niet alleen de verhalen van de zeven gefotografeerde vrouwen staan centraal, ook hun favoriete muziek neemt deze avond een belangrijke plek in. Bekende Nederlandse artiesten brengen hun verzoeknummers ten gehore onder begeleiding van een orkest.

'Normale' vrouwen
Normaal gesproken staan deze vrouwen niet in de spotlights. Dat is goed, vindt Chantal. ''Van de bekende vrouwen, zoals Anastacia en Kylie Minogue, weten we min of meer hoe het daarmee gaat of gegaan is. Maar van de buurvrouw die het heeft of heeft gehad, weet je niets.''

De hele maand oktober staat in het teken van borstkanker. Vanavond is naast het Award Gala ook de herhaling van een documentaire over Ellen ten Damme te zien (23.50, Ned. 2) bij wie de ziekte in 2005 werd geconstateerd.

Reageren