RTL GP: 24 uur Le Mans (start)

Het is de oudste racewedstrijd ter wereld met de meest magische klank: de 24 Uur van Le Mans. Doel van de wedstrijd is om zoveel mogelijk rondjes in een etmaal te rijden.

Deelname vereist een sterke voet, want de gemiddelde snelheid tijdens de race is 220 km per uur. Dat is vast wel toevertrouwd aan het Nederlandse team dat met brokkenpiloot Jos Verstappen, Peter van Merksteijn en Jeroen Bleekemolen aan de start verschijnt met hun Porsche RS Spyder sportprototype. Het is de eerste keer dat 'ons Joske' meedoet aan Le Mans. Spannend dus.

Ongeluk
Nu maar hopen dat hij de Porsche in de baan weet te houden en niet zoals coureur Pierre Levegh in 1955 na een botsing het publiek in rijdt. Dat ongeluk kostte hemzelf en twee├źntachtig toeschouwers het leven. Maar daar gaan we natuurlijk niet vanuit.

20.30 uur RTL 7: Michel Vaillant
RTL 7 verwent de autoliefhebber schandelijk want tussen de avonduitzendingen van Le Mans door wordt ook nog de speelfilm Michel Vaillant (2003, gebaseerd op de gelijknamige strip) uitgezonden die werd opgenomen tijdens Le Mans in 2002.

Reageren