RTL voetbal: Macedonië - Nederland

Na de kater van het EK te hebben weggespoeld, begint Oranje vanavond met frisse moed en een nieuwe bondscoach aan de kwalificatie voor het WK van 2010.

Om de eindronde in Zuid-Afrika te halen, moet het keurkorps van Bert van Marwijk in poule G afrekenen met Schotland, Noorwegen, IJsland en Macedonië. De winnaar gaat automatisch door, de nummer twee krijgt mogelijk een herkansing in de play-offs.

Het elftal
Macedonië is in Skopje de eerste tegenstander van het Nederlands elftal, dat de klus moet zien te klaren zonder de geblesseerde Wesley Sneijder en Wilfred Bouma en de afgezwaaide Edwin van der Sar en Ruud van Nistelrooij. Terug in de selectie is Mark van Bommel, die onder Marco van Basten in ongenade was gevallen, maar onlangs in de vriendschappelijke pot tegen Rusland (1-1) indruk maakte op het middenveld. Klaas-Jan Huntelaar mag zijn geluk in de spits beproeven.

Nieuwkomers
De thuisploeg was nog nooit van de partij op een belangrijk toernooi. Aan de andere kant hebben de Macedoniërs ook nog nooit van Nederland verloren. Ze speelden twee keer tegen het ‘grote’ Oranje in de kwalificatie voor het WK van 2006 en kwamen beide malen met een gelijkspel weg: in Skopje werd het 2-2, in Amsterdam 0-0.

Reageren