Wat kijkt... Piet Paulusma?

Piet Paulusma is al jaren dé weerman van SBS. Iedere dag trotseert hij weer en wind om ons vanaf wisselende locaties te vertellen wat voor weer het gaat worden.

Wat is je favoriete programma of serie?

"Die heb ik niet echt, omdat ik zelf bijna nooit televisie kijk. Ik ben 's avonds vanaf een uur of half zes op pad voor het weer en overdag staat de tv nooit aan. Misschien moet ik het maar afleren om naar nieuwe programma's uit te kijken, want het komt er toch nooit van."

Wel eens van een dvd-recorder gehoord?

"Ha ha, ja natuurlijk, maar daarmee verschuif ik het probleem alleen maar. Dan neem ik een programma op en kan ik het uiteindelijk toch niet zien. Maar als ik dan een keer thuis ben kijk ik het liefst naar mooie documentaires of een goede film."

Welk televisiefragment staat op je netvlies gebrand?

"Orkaan Katrina die in 2005 over New Orleans raasde. Ik volgde die storm al een poos op de radar en dacht al die tijd dat het wel mee zou vallen. Op 29 augustus zelf was ik op bezoek bij vrienden en toen het nieuws kwam zagen we dat het dus helemaal niet meeviel. Toen dacht ik wel bij mezelf: heb ik het dan zó verkeerd ingeschat?"

Wanneer zap jij acuut weg?

"Als een programma mij niet aanstaat, maar dat is logisch. Ik kan me daar echt niet druk om maken. Als je iets niet leuk vindt, dan kijk je toch gewoon niet?"

Voor welk programma waar je graag naar kijkt schaam jij je?

"Ik kan zo snel niet iets bedenken, maat ik zou me nergens voor schamen. Al vinden andere mensen programma's die ik kijk stom of slecht: ik kijk er graag naar, dus voor mij is het dan gewoon een goed programma."

Reageren