Eigenaar gezocht...

GTST zit met spookhuis na exit Amir

10 november 2020 10:54 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Nu duidelijk is dat Amir (Alkan Çöklü) niet meer terugkeert in GTST, zitten de makers met een aardige uitdaging: wat doen ze met zijn woning?

Verhuizingen en woningruil zijn meer regel dan uitzondering in het soapdorp, maar nu Amir is vertrokken rest de vraag wie eigenlijk de eigenaar van huize Nazar is. Dat ligt complexer dan het lijkt.

Huize Sjors

De makers introduceerden in juni 2019 de nieuwe set als het huis waar Sjors (Melissa Drost) en Amir samen oud zouden worden. Na de nodige omzweringen kocht Sjors het prijzige pand met de erfenis van haar moeder Martine Hafkamp. Uiteraard hield ze dit stil om Amirs ego niet teveel te kwetsen, hij wist niet beter dan dat het geld van een loterij kwam waar 'ie niet eens aan meedeed. Door dergelijk gelieg en bedrieg was het geen grote verrassing dat het huwelijk tussen Sjors en Amir strandde. Van hun gedroomde nieuwe start samen kwam niks terecht en Sjors vertrok richting Berlijn waar Lana inmiddels al bivakkeerde. 

Huize Amir

Amir bleef alleen achter in het huis dat officieel niet van hem was. In een verloren bijzinnetje werd gesteld dat de echtscheiding achter de schermen en zonder gedoe was geregeld. Kennelijk had Sjors het huis aan haar ex gegeven, ook al verdiende hij als huisarts-in-opleiding onmogelijk voldoende om de hypotheek op te hoesten. Al snel werd huize Amir een zoete inval: Bing bleef na zijn breuk met Nina er een tijd wonen, zijn halfzusje Jojo nam ook haar intrek in één van de kamers en toen het eenmaal serieus werd tussen Amir en Amelie Hendrix trok ze ook bij hem in.

Huize Amelie

Inmiddels is ook Amir met de noorderzon vertrokken. Bing keert na zijn revalidatie terug naar Nina, waardoor Amelie (Bo Maerten) en Jojo (Stephanie van Eer) de enige overgebleven bewoners zijn. Jojo verdient als studente amper genoeg voor haar eigen kleding, laat staan de vaste woonlasten van een vrijstaand huis in een van de betere wijken van het soapdorp. Amelie heeft wél een goede baan als veilingmeester, maar zonder Amir is er weinig directe aanleiding voor haar om in Meerdijk te blijven. Dat actrice Bo Maerten nog altijd niet in de leader zit of een plekje kreeg op de castfoto van seizoen 31, geeft te denken. 

Wie trekt in het huis van Hafkamp?

Meer over