Tennisser gediskwalificeerd na schop scheidsrechter

Tennisser David Nalbandian verkocht tijdens de Aegon Championships in London een rotschop aan een lijnrechter. Dit leidde tot een bloedend scheenbeen.

Uitgerekend tijdens finale besloot David Nalbandian om zijn woede af te reageren op een lijnrechter. Hij schopte dwars door het hokje van de official en raakte daarbij vol het been van de beste man. De agressieve speler werd gediskwalificeerd en kon fluiten naar de titel.

Voorbereiding op Wimbledon
Het Aegon Championships toernooi staat bekend als een warming up voor het prestigieuze Wimbledon en vindt plaats in de Queen's Club in London. BBC deed verslag van het evenement. De Argentijn Nalbandian speelde in de finale tegen de Kroaat Marin Cilic. Na een set gewonnen te hebben, verloor Nalbandian zijn geduld in de tweede set en deelde uit frustratie de trap uit.

Excuses
Nalbandian heeft inmiddels excuses gemaakt voor de ondoordachte actie. Op beeldmateriaal is te zien dat de tennisser ook daadwerkelijk richt op een omheining van de lijnrechter. Het hokje maakte geen schijn van kans en de trap ging regelrecht tegen het been van de grensrechter.

Gediskwalificeerd + boete
Naast een boete van 7.800 euro, raakt de tennisser ook nog eens zijn prijzengeld van 45 duizend euro kwijt. Tot overmaat van ramp is Nalbandian direct na de schop gediskwalificeerd en ging de winst naar Cillic.

Kijk hieronder naar de venijnige schop van Nalbandian.

Reageren