Kijktip | Chinese Food Made Easy

Ching bezoekt een Chinese groentenkwekerij in Oost Anglia. Ching's familie komt onverwachts langs om Ching te verrassen en haar heerlijke gerechten te proeven.

Je kunt babi pangang natuurlijk halen bij restaurant de Lange Muur, maar waarom niet zelf de wokpan ter hand genomen?

Gemakkelijk Chinees
De Chinese Ching He-Huang probeert de westerse kijker al een tijdje warm te maken voor het eten uit haar vaderland. En zoals de titel suggereert, is Chinees eten maken een stuk makkelijker dan menigeen op het eerste gezicht zou denken.

Afhaalchinees vol vet, suiker en zout
De 32-jarige Ching wil dat zo veel mogelijk mensen weten dat de gemiddelde Chinese afhaalmaaltijd niet representatief is voor het voedsel dat de Chinezen in China eten. Afhaalchinees bestaat uit enorme hoeveelheden vet, suiker en zout. Dat kan anders volgens de in Engeland woonachtige Ching.

"Op hoog vuur roerbakken is perfect. Alle vitaminen blijven dan behouden. Vis marineren met gember, lente-ui en rijstwijn en dan stomen, is ook heerlijk. En ook nog eens snel, makkelijk en gezond. Gebruik veel knoflook, gember, rode peper en goede bouillon in het eten om de smaken teversterken."

Ching is zelf een autodidact op kookgebied. Dat biedt hoop voor de huis- tuin-en-keukenkoks onder ons. Heeft ze tips? "Oefening baart kunst en stop nooit met experimenteren. Geef niet op als een gerecht op een ramp is uitgedraaid. Misschien blijkt het later wel een geniaal recept."

Haaienvinnensoep
Tenslotte wil Ching graag nog wat kwijt over de lekkerste maaltijd die ze ooit mocht verorberen. "Dat was in een heel klein restaurant in Hongkong. Daar heb ik haaienvinnensoep gegeten. Het lekkerste wat ik ooit geproefd heb. Het smolt in m’n mond."

Sambal bij?

Reageren