Kijktip | Maandag | The Dark Knight

The Dark Knight is niet slechts een spectaculaire actiefilm met steracteurs, het is een tragedie met gekwelde personages en thema's als liefde, wraak en eerzucht.

Regisseur Christopher Nolan raakte precies de juiste snaar met het vervolg op Batman Begins (2005). Gothams nieuwe officier van justitie Harvey Dent is vastbesloten de misdaad in zijn stad aan te pakken.

Wayne/Batman

Tot opluchting van Bruce Wayne/Batman die ernaar uitziet zijn cape aan de wilgen te hangen. Dat Bruce's grote liefde Rachel nu het vriendinnetje is van Harvey moet hij maar op de koop toenemen.

Masker

Tegelijkertijd met Harvey verschijnt ook The Joker. Hij terroriseert Gotham en stelt maar één eis om de chaos te laten stoppen: Batman moet zijn masker afdoen. De briljante maar inmiddels overleden Heath Ledger steelt in een van zijn laatste films de show als The Joker en Christian Bale blijft de perfecte Batman.

Talrijke actie

Er valt ook het een en ander aan te merken op The Dark Knight. Zo zijn de verhaallijnen soms rommelig en de special effects te talrijk, maar dat wordt Nolan met liefde vergeven. Het volgende deel, The Dark Knight Rises, staat gepland voor 2012.

Meer over:

Reageren