Kijktip | Vrijdag | Law & Order: SVU

Comedienne Kathy Griffin (50) komt langs in Law & Order: Special Victims Unit. Eind jaren '90 brak ze door als actrice in de comedy Suddenly Susan, maar de laatste jaren maakt ze vooral naam als grofgebekte komiek die over al haar collega's roddelt.

Vanavond geeft Kathy gestalte aan Babs, een militante lesbienne wiens vriendin wordt vermoord. Kathy was vereerd gevraagd te worden en noemt het een taboedoorbrekende rol. Maar in haar eigen realityshow onthulde ze de ware reden voor dit gastoptreden: ze wil een Emmy.

Lesbische activiste

"Iedere ster die in Law & Order speelt, heeft die Emmy voor beste gastrol praktisch al gewonnen. Zeker als je zoiets baanbrekends als een lesbische activiste speelt. Dit wordt een makkie."

Druk

Helaas voor Kathy viel dat wat tegen. De prestatiedruk op de set van SVU ligt erg hoog. Ze kreeg last van faalangst en zat snikkend in haar kleedkamer. "De rol van Babs is speciaal voor mij geschreven, dus ik wil ze niet teleurstellen. Telkens als ik mijn tekst vergeet, kan ik wel door de grond zakken. Met echte acteurs werken, maakt me doodnerveus."

Glee

Toch heeft Kathy de smaak van het acteren weer te pakken; binnenkort is ze te zien in Glee. En de Emmy voor beste gastrol? Die ging inderdaad naar Law & Order: SVU, voor het gastoptreden van actrice Ann-Margret.

Reageren