John de Mol hekelt niveau SBS-presentatoren

John de Mol is niet echt te spreken over het niveau van de huidige SBS-presentatoren. Mede daarom besloot hij Story of my life bij RTL aan te bieden.

De Mol, mede-eigenaar van SBS, deed deze verrassende uitspraak maandagavond in De wereld draait door.

Proeftuin

John de Mol maakt er geen geheim van dat hij SBS deels gebruikt als proeftuin voor nieuwe formats uit de koker van zijn productiebedrijf Talpa Media. Zo bracht hij recentelijk programma's als Zullen we een spelletje doen?, Wat een poppenkast! en The next boy/girl band bij de zender onder. Maar zijn nieuwste geesteskind The story of my life vertrouwde hij SBS 6 niet toe.

Niet goed genoeg

Volgens John was het zaak dat de metamorfoseshow gepresenteerd werd door de juiste persoon. SBS, die onlangs ervaren krachten als Irene Moors en Lucille Werner inlijfde, heeft momenteel niemand die De Mol goed genoeg vond: "Dan wordt het een zeven of een zevenenhalf of misschien nog een acht, maar ik wil toch voor de tien gaan." Die tien vond hij bij RTL 4 en zijn zus Linda. John had gehoopt op zo'n 1.5 miljoen kijkers, maar dat werden er uiteindelijk niet veel meer dan een miljoen.

Lange weg 

De Mol was sowieso niet echt te spreken over SBS 6. Er is volgens de mediamagnaat nog een lange weg te gaan: "De zender is er nog lang niet. Het is een kwestie van veel proberen en geluk hebben."

Meer over:

Reageren