Kijkcijfers donderdag 26 januari

De TV van gisteren: Kijkers onder de indruk van slotaflevering Sinan Op Zoek naar het Paradijs

27 januari 2023 09:21 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© BNNVARA
Sinan Can kan terugkijken op een prachtige avond. Ruim 942.000 mensen zaten klaar voor de slotaflevering van zijn documentaireserie Sinan Op Zoek naar het Paradijs. Het grootste deel daarvan was er ook nog eens lovend over.

Die complimenten kan hij dus in zijn zak steken.

Sinan Op Zoek naar het Paradijs

In deze slotaflevering van Sinan Op Zoek naar het Paradijs bracht Sinan Can een bezoekje aan Iran, een land dat in een voortdurende staat van chaos lijkt te verkeren. Het paradijs lijkt hier dus op veel plekken ver weg, maar toch vond Sinan Can een hoogtepuntje: de Al Qurnah, de plek waar de Eufraat en de Tigris samenkomen en waar een kale boom staat waarvan Adam en Eva lang geleden de verboden vrucht zouden hebben geplukt.

De kijkers genoten met volle teugen van zijn reis. Op Twitter is de overgrote meerderheid dan ook lyrisch, zo blijkt wel uit de reacties hieronder.

De Slimste Mens en Arjen Lubach

Het succes van Sinan heeft hij waarschijnlijk - naast de prachtige beelden - ook te danken aan de succesvolle programma's die hem zowel voor als na gingen. Eerder op de avond trok De Slimste Mens met ditmaal Erik van Looij als uitdager 2,3 miljoen kijkers. Arjen Lubach sloot de avond van NPO1 af met 974.000 kijkers voor De Avondshow met Arjen Lubach. Dit aantal is net iets meer dan dat van woensdag: toen wist Arjen 967.000 mensen aan zich te binden. 

DNA Singers en Mr. Frank Visser

Dat De Slimste Mens op het 20:30-tijdstip nog zo goed scoort, is best verrassend. Niet alleen omdat er dit seizoen behoorlijk wat commentaar is op het niveau van de kandidaten, maar ook omdat de concurrentie op de donderdagavond moordend was. Naast de voetbalwedstrijd van Ajax op ESPN2 (395.000) wist RTL4 ook nog 915.000 mensen te trekken met de nieuwste aflevering van DNA Singers. SBS deed daar amper voor onder: Mr. Frank Visser Doet Uitspraak was goed voor 891.000 kijkers.

Meer over