Desperate Housewives stopt na volgend seizoen

De populaire tv-serie Desperate Housewives beleeft zeer waarschijnlijk haar laatste seizoen. In mei volgend jaar zal de laatste aflevering van Desperate Housewives worden uitgezonden.

De fans van Susan, Lynette, Bree en Gaby zullen er niet blij mee zijn: naar verwachting zal de Amerikaanse omroep ABC zondag bekend maken dat het achste seizoen van Desperate Housewives het laatste zal zijn. Bronnen uit de televisiewereld hebben dat gemeld aan Entertainment Weekly.

Huisvrouwen verdienen goed
In Amerika scoort Desperate Housewives niet meer de kijkersaantallen van een aantal jaren terug. Toch is de serie nog steeds een constante bron van kijkers voor ABC. Het lijkt er dan ook op dat het besluit om de serie te stoppen te maken heeft met de hoogte van de salarissen van de hoofdrolspelers Eva Longoria, Teri Hatcher, Felicity Huffman en Marcia Cross. Die zijn onlangs, na heronderhandelingen, weer aanzienlijk verhoogd.

Ook is er al een tijdje onenigheid achter de schermen: zo spande hoofdrolspeler Nicolette Sheridan een rechtszaak aan nadat ze uit de serie geschreven werd.

In Nederland wordt Desperate Housewives uitgezonden op Net 5. Het achtste, en dus waarschijnlijk laatste seizoen, begint daar op 30 augustus.

Meer over:

Reageren