Leegloop in soap

GTST verliest Anouk Maas en Dilan Yurdakul

7 mei 2019 19:02 | soap | Door Jef Willemsen

© screenshot RTL 4
Opnieuw verlaten twee vaste gezichten GTST. Actrices Anouk Maas en Dilan Yurdakul gaan hun geluk buiten Meerdijk beproeven en daarmee verdwijnen hun personages Zoë en Aysen uit de soap.

Het naderende vertrek van de twee soapies werd bevestigd in 6 inside.

Exit Anouk Maas

Anouk Maas kwam in 2017 in de soap als Zoë Xander, een verpleegster die haar droom om arts te worden bekostigde door bij te klussen als escortdame. Daardoor raakte ze verwikkeld met de gemene ziekenhuisbaas Jan Maes die heel Meerdijk het afgelopen seizoen in z'n greep hield toen hij vermoord werd en er 4 maanden naar de dader werd gezocht. Zoë kreeg een relatie met Rik en kwam er en passant achter dat haar verloren gewaande vader Bob (Barrie Stevens) inmiddels een nieuw leven als homoseksuele interieurstylist was begonnen. Anouks laatste opnames zijn inmiddels al geweest, wat betekent dat ze nog dit seizoen uit de serie verdwijnt.

Afscheid Aysen

Het vertrek van Dilan Yurdakul is minder permanent van aard. Volgens 6 inside heeft de actrice de makers verzocht om zes maanden uit de serie geschreven te worden. Ze speelt sinds 2012 de harde politievrouw Aysen Baydar en wil nu tijd voor haar eigen projecten. Naar verluidt schrijft Yurdakul aan een theatervoorstelling die de komende maanden van de grond moet komen. Hoe Aysen uit de soap verdwijnt is nog niet bekend, momenteel is ze hoofdrechercheur van de Meerdijkse politie en is ze gelukkig met Daan, de halfbroer van Rik. 

Draaideur Meerdijk

De laatste maanden rommelt het behoorlijk in de cast van GTST. Dit seizoen alleen al vertrokken acteurs als Ruud FeltkampMax WillemsGio KemperCecilia Adorée en Roel Dirven. Ook Britt Scholte nam halverwege het seizoen een break.

 

Meer over