Spoilers!

Komende week in GTST: Lieve listen en goedbedoeld bedrog

Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? Televizier neemt de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers.

De cliffhanger eindigde met rechercheur Alex die geen snars geloofde van Petra, de dakloze die door Aysen betaald werd om een valse getuigenverklaring te geven over de dood van Jan Maes. Aysen hoopte zo haar aanstaande schoonvader Anton vrij te pleiten, maar ontdekt tot haar schrik een enorme fout gemaakt te hebben.

Petra problemen

De brutale, permanent beschonken zwerfster weet namelijk waar ze woont en volgt haar naar huis. Aysen liegt keihard tegen Rik en Sjoerd als ze vragen wie die wildvreemde vrouw op de bank is, waarom ze hun bier drinkt en zegt te blijven slapen. Petra heeft haarfijn door dat ze Aysen bij de tang heeft en stelt de oud-agente voor een ultimatum. Ze is best bereid om uit Meerdijk te vertrekken en het komend halfjaar onvindbaar te zijn, maar daar moet Aysen wel over de brug komen met 10.000 euro. Aysen heeft als werkeloze niet zoveel geld, daarom zoekt ze steun bij vriendinnen Loes en Zoe.

GTST Aysen Petra

Sugarbert

Doodsbang de bak in te draaien, ziet Zoe zich gedwongen haar oude werk als sugar girl weer op te pikken. Ze papt aan bij Tom, haar ‘liefste sugardaddy’, gespeeld door Bert Kuizenga die een korte comeback maakt. Tom wil zoals verwacht best helpen, maar hun date roept zoveel nare herinneringen op aan Jan Maes dat ze halverwege het hazenpad kiest. Aysen vindt daarop dat het aan Loes is. Ze stelt voor dat Loes met de boekhouding van La Nina knoeit wat Loes uiteraard weigert: geld verduisteren kan haar de kop kosten. Maar Aysen is keihard; als ze het niet doet, worden ze alle drie opgepakt en dan is Loes haar baan sowieso kwijt.

GTST Zoe Bert Kuizenga

Liegen voor Linda’s bestwil

Anton heeft ondertussen geen weet van wat Aysen uitspookt om hem vrij te krijgen. Hij wil nog steeds scheiden van Linda voor haar eigen bestwil. Hij kent zijn vrouw en weet dat ze er uiteindelijk aan onder door zou gaan. Daar heeft hij best een punt: Linda dreigt te ontsporen. Vorige week sloeg ze rechercheur Alex al omdat ze dacht zo ook in de cel te belanden en Anton te zien, deze week blijkt hoe erg ze er echt aan toe is. Sam en Q ontdekken een doos vol onbetaalde rekeningen en aanmaningen, ze wordt bijna ontslagen bij De Rozenboom omdat ze klanten uitkaffert en Q krijgt het ook stevig voor zijn kiezen als hij haar ongewilde scheiding vergelijkt met zijn onbeantwoorde verliefdheid voor Kimberly. Sam bezoekt Anton die bewust moeite doet haar weg te jagen, in de hoop dat Linda hem zo los kan laten. Hoe pijnlijk het ook is, Sam snapt dat dit het beste is voor iedereen. Ze oefent een poosje op haar moeders handtekening en vervalst Linda’s krabbel onder de echtscheidingspapieren.

GTST Sam Anton mis Bianca niet Linda

Verhoeren voor huurverlaging

Lucas heeft een flink probleem sinds hij in een opwelling tekende voor een nieuwe huurwoning waar maandelijks 4800 euro voor opgehoest moet worden. Zijn huisgenoten zijn woedend als ze ontdekken dat ze aan de prachtige, maar peperdure woning vastzitten. Ze kunnen met z’n allen hooguit 3800 euro huur betalen en eisen dat hij de rest uit eigen zak bijlegt. Dat kan Lucas ook niet, maar Kimberly weet raad. Hun huisbaas mag dan wel een getrouwde vrouw met kinderen zijn, het is duidelijk dat ze een oogje op Lucas heeft. Als hij haar verleidt en ze worden “toevallig” betrapt, dan kan in ruil voor discretie vast wat aan de hoogte van de huur gedaan worden. Om haar homoseksuele neef te helpen geeft Kimberly hem een stoomcursus vrouwen versieren, inclusief BH-losmaakles.

GTST Lucas Kimberly

De grote verzoening

Stanley en Laura draaien nog steeds om elkaar heen, maar deze week is de zanger behoorlijk ontstemd als ze terecht opmerkt dat zijn nieuwste song niet helemaal zuiver klinkt. De doorgaans kalme Stanley wordt woedend: hij laat zich niet beledigen door een amateur. Dat zorgt voor een afleveringen lange koude oorlog, tot Bing en Noud er voor zorgen dat de “bejaarde kleuters” elkaar weer recht in de ogen aankijken. Stanley geeft toe dat hij fout zat en verklaart waarom Laura’s opmerking over zijn zangstem zo'n pijn deed: hij werd ontslagen op het cruiseschip omdat hij de noten niet meer haalde en zo vals als een kraai zingt. Gelukkig kan de oude kraai met zijn stemgeluid nog wel vrouwen charmeren: de zoen is eindelijk een feit.

GTST Laura Stanley in the mood for love

Oeh-la-la Farah

Sjors heeft haar grote liefde Amir met veel pijn teruggestuurd naar zijn vrouw Farah, maar ze blijft onbedoeld betrokken worden bij hun leven. Sjors probeert zich afzijdig te houden, maar Farah bombardeert haar tot beste vriendin, een engel zelfs, en deelt de meest intieme details over haar leven met Amir. De pijn is van Sjors gezicht te lezen als ze Farah adviezen geeft over de beste manier om de romantische band tussen het herenigd koppel te herstellen. Amir houdt namelijk afstand, maar dankzij een gouden tip van Sjors weet ze hem te verleiden. Als Farah haar er de volgende ochtend voor bedankt en vrolijk roept dat ze de rest van de dag in bed blijft met Amir, weet Sjors niet hoe ze het heeft.

GTST Farah Amir

En verder… Loes kaart uitgerekend tijdens Pasen de onvruchtbaarheid van Bing aan, Nola raakt behoorlijk gewond en Ludo verkoopt met hulp van Bing zijn bedrijf met flinke winst, dus de Sanders kunnen eindelijk uit hun kleine flatje verkassen. En daar moet, uiteraard, op gedronken worden...

GTST Ludo Bing Janine booze

Meer over:

Reageren