Verbouwing

Tijdelijk nieuwe studio voor Journaal, Nieuwsuur en het Jeugdjournaal

Tijdelijk nieuwe studio voor Journaal, Nieuwsuur en het Jeugdjournaal

Vanaf dinsdag 23 augustus zien de studio's van het Journaal, Nieuwsuur en het Jeugdjournaal er tijdelijk anders uit dan iedereen gewend is. De gebruikelijke studio wordt verbouwd, waardoor er tijdelijk uitgeweken moet worden naar een andere locatie. 

De programma's blijven qua format exact hetzelfde, enkel de decors krijgen een ander jasje. De NOS meldt in een persbericht dat de verbouwing van de studio naar verwachting begin november afgerond is.

Eigen karakter

Als de verbouwing klaar is, worden de drie programma's gepresenteerd voor één decor, ieder met behoud van hun eigen karakter. De keuze voor deze opzet is gemaakt omdat het efficiënt en tijdbesparend is aangezien de decors niet meer omgebouwd hoeven te worden tussen uitzendingen door. 

360˚

Afgezien van het decor, wordt ook een deel van de apparatuur vernieuwd. Het nieuwe decor is rond, zodat de uitzendingen met camera's 360˚ in beeld gebracht kunnen worden. Ook zal de studio gebruikt worden voor speciale uitzendingen, bijvoorbeeld in verkiezingstijd. 

Schets

Op de grove schets (foto onder) is te zien hoe de nieuwe opstelling in zijn werk gaat. De grote desk wordt de presentatieplek van Nieuwsuur. Het nieuws tijdens dit programma wordt voor het kleine scherm tegenover de desk gepresenteerd. De presentatoren van het NOS Journaal en het NOS Jeugdjournaal staan in het midden voor het grote scherm. 

Afbeelding

NOS/NTR

Reageren