De TV van gisteren: Finding Nemo verdrinkt in voetbalgeweld

De rustdagen zitten er op en dat betekent ijzersterke cijfers voor het EK voetbal. Topper was de avondmatch tussen Kroatië en Portugal, goed voor 2.43 miljoen kijkers.

En dat waren mensen met heel veel geduld, want de wedstrijd werd pas tijdens de eerste verlenging beslist. In de 117e minuut viel het eerste en enige doelpunt dankzij de Portugese invaller Ricardo Quaresma. Eerder op de dag keken 1.71 miljoen mensen naar Wales - Noord Ierland en nog eens 1.15 miljoen naar Zwitserland - Polen.

Studio France in de lift

Dankzij de wedstrijden werd er ook weer fors beter gekeken naar Studio France. 1.77 miljoen mensen zagen de nabespreking met Henry Schut en teckel Messi wel zitten. Ruim een miljoen meer dan tijdens de afgelopen twee rustdagen. Maar op Twitter ging het niet zozeer om de inhoud als wel de vorm.

En dan zat Chris Zegers ook nog eens op de bank...

Amusement onder het miljoen

Voetbal zorgt er voor dat al het andere amusement ver onder het miljoen eindigde. Het  meest bekeken alternatief voor de balsport was een herhaling van Ik hou van Holland, maar ook dat scoorde een relatief ondermaats 897.000 kijkers. Op de late avond stofte RTL de serie Ushi & the family uit 2011 af. In de herhaling fopte Wendy van Dijk voor het oog van 476.000 kijkers onder meer Pamela Anderson. Op Twitter werd opmerkelijk internationaal gereageerd.

Finding Nemo

SBS 6 dacht ongetwijfeld handig in te spelen op de release van Finding Dory en programmeerde Finding Nemo. De animatiefilm uit 2003 bleek niet al te populair: 313.000 mensen zaten klaar voor het kleurrijke diepzeeavontuur. Op dezelfde zender scoorde de herhaling van Lachen om homevideo's met 319.000 kijkers marginaal beter. 

Meer over:

Reageren