Start nieuwe talkshow

Trekt Beau de late RTL-avond vlot?

2 september 2019 08:30 | sterren | Door Richard Roosenboom

© William Rutten

RTL steekt de late avond in het nieuw: Beau van Erven Dorens voert vanaf deze week gesprekken over actualiteit en media en trakteert de kijker op gasten met mooie persoonlijke verhalen. Kan hij de kijker wél bekoren op dit tijdstip?

Beau van Erven Dorens sluit vanaf deze week elke werkdag de tv-avond op RTL 4 af met de latenightshow Beau. Hij behandelt het laatste nieuws, spreekt met BN’ers over hun tv-programma, film of boek en ook is er ruimte voor gesprekken met gewone Nederlanders met een bijzonder verhaal.

Dat klinkt als een prima concept, maar Beau neemt wel risico. De late avond op RTL 4 is al tijden een hoofdpijndossier voor de zenderbazen. Dat begon medio 2017, toen de kijkers plotseling uitgekeken raakten op Humberto Tans RTL Late night. Er was kritiek op het gastenbeleid (te veel RTL-gezichten), Humberto zou niet kritisch genoeg zijn en er was ook nogal wat te doen om het privéleven van de presentator. Het werd tijd voor iets nieuws op de late avond van RTL 4. Eerst kwam dat in de vorm van Beaus RTL Summer night, geprezen bij tv-recensenten, hoewel ook hier de kijkers niet massaal toestroomden.

Twan Huys

Na de zomer kwam er een definitieve opvolger in de persoon van Twan Huys. Het bleek een mismatch van de bovenste plank. De serieuze oud-Nieuwsuur-presentator moest plotseling realitysterren en vermeende minnaressen van politici aan de tand voelen. De kijkcijfers namen een nieuwe duikvlucht, en Huys maakte het seizoen niet vol. Het tussendoortje De zwakste schakel van Bridget Maasland trok vervolgens, pijnlijk genoeg, wél flink wat kijkers.

Zomer met Art

Afgelopen zomer kwam er weer een talkshow, ditmaal met Art Rooijakkers als boegbeeld. Weinig mensen waren geïnteresseerd in Zomer met Art. Nu is dus Beau van Erven Dorens weer aan de beurt. Het afbreukrisico is flink, maar de vlotgebekte Gouden Televizier-Ringwinnaar is een van de populairste presentatoren van de zender. Als één RTL-presentator de persoonlijkheid heeft om de kijkcijferstrijd van het ijzersterke NPO 1-duo Pauw en Jinek te winnen, dan is Beau het wel.

Beau, van maandag t/m vrijdag om 22.30 uur bij RTL 4

Meer over