Zomergasten

Met Zomergasten op de zondagavond kan de zomer eindelijk echt beginnen. Jelle Brandt-Corstius keert terug als gastheer; hij bespreekt net als vorig jaar uiteenlopende televisie- en filmfragmenten die zijn gasten hebben uitgezocht.

De diversiteit van de Zomergasten is ook dit jaar weer dik in orde: hersenonderzoeker Dick Swaab, correspondente Step Vaessen, jurist en mensenrechtenactivist Lilian Gonçalves-Ho Kang You, beeldend kunstenaar Erik van Lieshout, Belgische ex-premier Guy Verhofstadt en als eerste Marc-Marie Huijbregts (foto).

De 46-jarige cabaretier, acteur en DWDD-tafelheer laat op zijn ideale televisieavond onder meer een fragment zien - en horen - van de Amerikaanse operazangeres Jessye Norman. Verder krijgt u een interview voorgeschoteld met Barbra Streisand en een scène uit de Russische documentaireserie Born in the USSR, waarin om de zeven jaar dezelfde groep personen wordt gevolgd. Tijdens de uitzending kunt u op iPad, pc en laptop extra informatie krijgen over de fragmenten. Kijk daarvoor op de site zomergasten.vpro.nl.

Meer over:

Reageren